[ Új üzenetek · Tagok · Fórumszabályzat · Keresés · RSS ]
  • Oldal 1 / 1
  • 1
A fórum moderátora: Natharn_Elygen  
Fictivus Passim fóruma » Tagok alkotásai » Natharn regénye » Garomir -> 1. fejezet - A világ élővilágának kialakulása (A bolygó megalakulásától, egészen az élővilág fejlődésén át)
Garomir -> 1. fejezet - A világ élővilágának kialakulása
Natharn_ElygenDátum: Vasárnap, 2011-10-23, 2:56 PM | Üzenet # 1
Őrmester
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 92
Kitüntetések: 4
Hírnév: 0
Állapot: Offline
Réges-régen, mikor még semmi sem létezett a végtelen Csillagösvény univerzumában, elhatároztam, hogy egyedüllétem és unalmas napjaim miatt léte hozok egy élettel teli bolygót, aminek felügyelete alatt jól érezhetem majd magamat. Ezért egy kevés gondolkodás után, elkezdtem összpontosítani, majd a körülöttem lévő rengeteg, különböző nagyságú, és töltetű energiákat összegyűjtöttem, amiből temérdektelen mennyiségű kellett, amik ez okok miatt, több időbe telet, mire megfelelő mennyiségű összegyűlt. Az itt található anyag először apró csírákká csomósodott, majd egyre több erő gyűlt össze a bolygó csírák összecsapódásai révén. Mire elegendő mennyiségű összejött, akkor egy ősrobbanáshoz hasonló, mennyiségű erők gyűltek össze (amik a Csillagösvény megalakulásához is szükségesek voltak), mivel a "központi" bolygóhoz, sok energia kellett. De mivel nagyobb lett a vártál, így mellé teljesen váratlanul keletkezett egy másik fő bolygó is. Mindezekhez sok idő kellett, mire teljesen kialakultak az egész felszínük, és maga a bolygók is.
Ezek után elneveztem a legnagyobbat Garomirnak. A másikat pedig Pyratea-nak. Így ezek után, majdnem minden gond nélkül történt.
Ám a problémák csak később derültek ki, s kezdődtek el...

Garomir majdnem pontosan, csak pár milliméternyi eltéréssel, de Csillagösvény közepén terül el. Ez a legnagyobb, és legmozgalmasabb bolygó, ahol rengeteg élőlény található. Ezért is (fajok miatt) minden nézetben nagyon termékeny bolygóról beszélünk. Ezek között megtalálhatóak aprók és hatalmasak, amik láthatatlanok, vagy amik több száz kilométerről is láthatóak. Földrészei a föld mélyétől, egészen az egekig elterülnek...

Így a kezdetektől, mindennek fejlődését részről-részre követem, ezért még a földrészek külön jelzésekkel tüntettem fel, mivel pontos nevük még nincsen, egyeseké akár ismeretlen lehet. Az oka egyszerű. Még senki sem nevezte el őket. Ezen belül a városok, királyságok, faluk és még sok más helyszín szintén így van.


Ha szeretnél írni, akkor itt (Garomirban) bátran megteheted!!


A honlap adminja!!
 
Natharn_ElygenDátum: Vasárnap, 2011-10-23, 2:56 PM | Üzenet # 2
Őrmester
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 92
Kitüntetések: 4
Hírnév: 0
Állapot: Offline
A piactéren már a megalakulásától kezdve nagyon sok minden történik.
Kezdetben akik ilyen rövid idő alatt intelligensek lettek, létre hoztak egy piacot, miután egymásra találtak jó barátokká váltak, így egy megbeszélés után, neki is láttak elkészíteni a piacteret, miután (valószínűleg) mindent egyeztettek.
Az a három jó barát, akik megalapították, és elkészítették: Ipixya, Elixya, és Aurél.
Elsőként a saját helyeiket csinálták meg a falakon belül. Ezek pedig a következő épület helységek lettek:
  • Kocsma, amit Aurél vezet
  • Pulpitum, aminek Ipixya a vezetője
  • Majd végül a Varázsbolt, aminek Elixya a tulajdonosa.

    A vevők, vagy csak látogatók, eleinte csak páran mentek el. Ezek közül azok jöttek, akik tudnak intelligensen gondolkodni, mivel könnyebb dolguk volt akár Garomir másik feléből is eljönni.
    Mikor teltek múltak a napok, hetek, hónapok, az alapítók felfedeztek valamit, amivel jobbá, könnyebbé tehessék az üzletüket, kitaláltak mi is lenne igazán jó nekik. Egy ásványi anyagot találtak, amit akkor kaphatnak meg az arra járó cserekereskedelemmel alkudozó kisebb kereskedők, vagy más tárgyra, élelmiszerre szoruló magán lények, ha olyan terméket visznek, amit szintén el lehet adni. Jó állapotban vannak, ritkák, értékesek és így tovább. Azok minden sok ásványi anyagot, nevén szólítva aranyrögöt kapnak, amivel aznap, vagy akár máskor is vásárolhatnak, ami éppen a piac portékájaként megtalálható.
    Egy másik trükkel, pedig kedvezményesen vásárolhatnak, hogy maguk mellé tudják állítani az embereket... Mivel ez új fogalom volt (kedvezményes vásárlás), be kellett vezetni. Ehhez előtte kitalálták, hogy mi álljon a hírben.
    Hamarosan készen is lettek a feltételek. Ezt pedig pár nap után ki is tették, amin az alábbiak álltak:

    "Jöjjetek minél többen, és rendszeresen!
    Aki naponta, vagy majdnem naponta vesz, vagy csak körül néz a 3 vezető egyikénél, akkor meg nem határozott ideig vásárolhattok nálunk, amire kedvezményt lehet kapni!"


    Valamint az arra járóknak mindig elmondják, hogy a piacot bármikor szívesen bővítenék újabb üzletekkel, de a vezetést mindenképpen saját kézben szeretnék tartani.
    A későbbiekre is tervezgetnek, hogy mindig lehessen valami újjal szolgálni az oda tévedtek számára...

    A piactér kívülről:


    A nagyobb képért kattints a képre! Ha pedig a pontos részeit, vagy értékelni szeretnéd, akkor ide!


    Van kedved új üzletet létrehozni? Írd meg ide hozzászólásnak, hogy milyet szeretnél. Röviden fejtsd ki az elképzelésedet, és mihamarabb megpróbálunk rá választ is adni!
    Csatolmányok: 3062971.jpg (206.2 Kb)


    A honlap adminja!!
  •  
    Natharn_ElygenDátum: Szerda, 2011-10-26, 9:46 PM | Üzenet # 3
    Őrmester
    Csoport: Adminisztrátorok
    Üzenetek: 92
    Kitüntetések: 4
    Hírnév: 0
    Állapot: Offline
    A piacteret körülvevő erdő, igen nagy területen terül el, mely az egész piac tulajdonában van. Pontosabban Gormor nevű földrészen helyezkedik el az egész. Ebben az erdőben van a legtöbb faj, és növényzet. Nagyrészt ezeket az élőlényeket szerzik be. A növényekből pedig az előállított terméket adja el Elixya. A lényeket Ipixya fogja el, amit a Kocsmába és a Pulpitumban lehet megvásárolni élve, vagy feldolgozva. Ipixya ezeket az elfogott állatokat leginkább magához viszi élve, és úgy is adja el. A növényeket a fiatal Elixya szerzi be, amikből különböző főzeteket elixíreket és egyéb varázsitalokat készít. Minden nap igyekszik friss, új portékával szolgálni a látogatók számára, de ez nem mindig jön össze...
    Mialatt a két nő szorgalmasan járja az erdőt, addig Aurél Furouval vigyáz a boltjaikra. Egyedül is könnyen boldogulna, de mivel elég sűrűn ittas állapotban szokott lenni, ezért szükség van/volt egy állatra, ami segít őrizni.

    Az alábbi figyelmeztetés olvasható:


    VIGYÁZZ!
    Harapós állat őrzi, s védi piacunk minden egyes zegét-zugát!


    Emiatt többen is megtorpantak, de természetesen akadt alkalom amikor páran át akartak jutni, azonban sikertelenül, mert ott van/volt Furou.
    Az erdőről még annyit tudni kell, hogy leginkább csak Ipixya járja. Már úgy ismeri mint a tenyerét, még a legkisebb zugot is.
    Mivel még nem volt neve az erdőnek, ezért nevezték el Ipixya Erdejének.

    Szerinted bővülhetne még Ipixya Erdeje? Ha igen, akkor ide leírhatod hozzászólásként, hogy mivel bővülhetne, és hogy hogyan történne.
    Más: Szerintetek milyen fajba tartozzon Furou? (Lehetőleg valami kisebb fajtában gondolkozzatok, és ha van hozzá képetek is, az még jobb lenne.)


    A honlap adminja!!
     
    Natharn_ElygenDátum: Kedd, 2011-11-01, 7:32 PM | Üzenet # 4
    Őrmester
    Csoport: Adminisztrátorok
    Üzenetek: 92
    Kitüntetések: 4
    Hírnév: 0
    Állapot: Offline
    Garomirban nem csak a piactéren kezd robbanásszerűen kialakulni értelmesebb élet. Ipixya Erdején túl a legközelebbi földrészen Brovian, élnek azok, akik el szoktak látogatni.
    A közepén hatalmas kastély nyúlik fel magasan az égbe. Ennek az épületnek az uralkodója szokott átjárni Gormorra. Akkor szokott átmenni, amikor magányosnak érzi magát. Rövidebb, néha több időt tölt el Aurél kocsmájában, ahol jókat szokott piálni, és dumálni.
    Rajta kívül a környékbeli lakosok zöme már járt Gormor földrészen.
    Nagy sikerek kísérik az eladókat, eladás terén, pedig még alig alakult meg és már Garomir szerte jönnek meglátogatni. Eddig ez a piac a leggazdagabb, és leglátogatottabb. Pár piac még található szétszórtan Garomir világában, de ezek korántsem olyan virágzóak mint Ipixyáék piactere.
    Sokan hamar abba hagyják, mert nem sikerül nekik boldogulniuk a piaci életben. A sikerük titka abban rejlik, hogy kitartóak, és barátias hangulattal várnak minden arra járót, amennyiben semmilyen hátsó szándék sem vezérli őket.
    Egyesek elhozzák saját áruikat, hátha megveszik tőlük, de úgy futólag nem sok esélyük van rá, mert nem biztos hogy jó(k)... Azonban Elixya szívesen fogad különböző virágokat, amihez pár kritériuma van:
  • legyenek frissek
  • vagy gondosan megszárítottak
  • esetleg összemorzsoltak


  • Ha van karaktered, és tudnál adni növényt Epixyának, akkor írd meg ide hozzászólásként! Később a választ ugyanitt olvashatod el, hogy Epixya hogyan vélekedik a dologról (elfogadta, vagy sem esetleg alkudozna). De még az is megeshet, hogy párbeszédet fog veled folytatni...


    A honlap adminja!!
     
    Natharn_ElygenDátum: Csütörtök, 2011-12-15, 5:58 PM | Üzenet # 5
    Őrmester
    Csoport: Adminisztrátorok
    Üzenetek: 92
    Kitüntetések: 4
    Hírnév: 0
    Állapot: Offline
    A piactér alakulása alatt a manók egy nagy földrészen elterülve, rengetegen vannak és békésen, boldogan élnek. Szépen teszik veszik a dolgaikat, jól kijönnek a körülöttük élő lakókkal...

    Az alvilágnak legmélyén, hosszas szundikálás után, felébredt egy még ismeretlen hatalom gigantikus ereje, amiről Natharn Elygen semmit sem tud/tudott és még az ébredésekor sem sejt semmit sem. Míg Elygen az ereje növelésén fáradozik... addig az alvilág talán leghatalmasabb energiái gyűlnek folyamatosan és robbanás szerűen. Így (garomiri idő szerint) elég volt neki pár nap, hogy annyi energia töltődjön a gonoszak nagy vezérébe, hogy megváltoztasson mindent, amit eddig a hidra Isten nagy nehezen hozott össze, azt mindet egy szempillantás alatt felforgassa.
    *Hatalmas robaj tör ki! A sötét világban minden kisebb résen nagy erővel jön ki a gőz a füst a tűz és a sok energia, ami szempillantások alatt egyre erősödik és közben minden beleremeg.*

    Garomir világában még mindig mindenhol nyugalom és békesség honol...
    Pár perc eltelik erre őrületes hang zúdul az egész világra. Befeketedik az összes felhő és mellé villámlások terítik be az eget. Ezen belül is leginkább a manók területét, a borzalmas zajtól teljesen megőrülnek mindegyik teremtményt, amitől mind megbolondul és minden fele elkezdenek eszeveszettül futni. A föld megrepedezik, néhol nagy ketté válik egymástól és 5 nagyobb és több kisebb részre szakadt.
    Sok manó ez miatt is átváltoztak meg a különös lény miatt is, ami átsuhant az összes szétszakadt földrésze, hogy azt sem lehetett látni mi az. Mintha szellem lett volna, de az biztos nem lehetett, mert ilyen energiája nincsen és nem húz maga után fekete felhőt (ami közben szétterjed) és megfertőzi az összes ott élő manót, amitől mind teljesen más viselkedésmódot vesz fel, a kinézetük is megváltozik és harciassá válnak. Mind gonosz lesz és azt sem gondolnánk hogy előtte békés természetűek voltak. De sajnos ez igaz és szembe kell nézniük azoknak, melyek nem változtak át valamelyik gonosz lénnyé.


    A honlap adminja!!
     
    Fictivus Passim fóruma » Tagok alkotásai » Natharn regénye » Garomir -> 1. fejezet - A világ élővilágának kialakulása (A bolygó megalakulásától, egészen az élővilág fejlődésén át)
    • Oldal 1 / 1
    • 1
    Keresés:


    Magyar fantasy közösségi oldal © 2024 | Design by: Nibotusz